Wedstrijdverslagen C1 DOS 2

Kijk voor uitslagen e.d. ook op de Dos 2 pagina van Biljartpoint

DOS  2  verslaat DOS  1     33  –  23 

Na twee weken rust en een slechte wedstrijd tegen de Wiekslag waren wij gebrand om een goedresultaat neer te zetten. En dat gebeurde.Tonie was oppermachtig tegen Jan v d Schuur en pakte de volle buit, 12 pnt. Dries versloeg zijn oude teammaatje Bennie v Rijssen in 17 brt,12 pnt. De beste partij van de avond. Douwe had een taaie tegenstander,Louis v Jole en kwam 10 carr.te kort, 9 pnt. Al met al,33 pnt.  Belgische telling, waren wij als DOS  2  zeer tevreden en stijgen weer op de ranglijst. Toch stond er veel druk op deze wedstrijd. Ab Severs, eerste man DOS  1  had afgezegd omdat hij tegen Tonnie moest??? en Tonie verdwaalde in het dames toilet ipv  waar hij moest zijn, het mannentoilet. Allemaal spanning!!! 
Veel biljartplezier en tot vr 6 maart tegen de Koetsier 
Gr de Fries

DOS  2  verliest van de Wiekslag 

Na bijna 3 weken rust was de Wiekslag een tegenstander waar we punten moesten pakken. Dat pakte anders uit. Ze kwamen met twee spelers, Peter Bel en Jannes Prins, uit het Drentse land naar Hattem gereisd. Dat houdt in dat de tweede speler 20 carr. meer moet maken. Jurgen verloor zijn partij tegen P Bel in 17 beurten. Jurgen begon sterk ondanks een zeer been en had in 7 brt.over de 100 carr. maar bleef steken op 133 carr. Peter tikte de partij uit met een serie van 44 carr. Tonie speelde gelijk tegen Prins in 29 brt. Prins moest 80 carr. en Tonie 200 carr. Ja dat is een groot verschil en als de serie dan niet komt krijg je het moeilijk. Te veel platliggende streepjes en je speelt niet een goede wedstrijd. Dries moest tegen Prins, zijn dubbel partij 100 carr. in 39 beurten en dan nog verliezen daar word je niet vrolijk van. Hij kreeg het niet aan de praat, hoogste serie van 5, ja dan speel je niet alleen tegen de tegenstander maar meer tegen jezelf. Al met al 23 punten gescoord en weer een paar plaatsjes gezakt. Werk aan de winkel voor de manager om de spelers weer klaar te stomen tegen DOS 1 op ma 24 februari. 
Gr de Fries

DOS  2 pak slaag van Steenwijk  2   15-36 

Dit werd een wedstrijd om snel te vergeten, 15 pnt, droevig. Het enige positieve deze avond was de barbezetting. Sjaak en Peter, voortreffelijk en bedankt. Steenwijk kwam met 2 spelers opdagen zodat een speler een dubbelpartij moest spelen. Op het laatste moment had de kopman van Steenwijk zich afgemeld. Omdat hij tegen Tonie moest???? Het gerucht gaat. HBC  1   Dos 2  uitslag  32-29   goed herstel. Een goed resultaat na de grote nederlaag van vorige week. Douwe won zijn wedstrijd met overmacht tegen Gerard de Jong en Dries kwam 2 carr. te kort tegen Gus Oosting. Tonie moest tegen Roel Brummer. Het werd een drama, alles ging fout, ze kregen het niet aan de praat, Na 41 beurten was het leed geleden en Roel ging met 12 pnt.aan de haal. Wat was dit een slechte wedstrijd. Ook hier had de kopman zich afgemeld. Reden hij moest tegen Tonie??? Alweer geruchten. Ik hoop dat dit geen trend word en dat het toeval is. Tonie de “angstgeegner” in het district Zwolle. Natuurlijk is Tonie een talent, dat heeft hij wel laten zien, dikke series en korte partijen. Beide kopmannenmoeten kader spelen en Tonie libre, dat wordt moeilijk voor de kadristen maar om dan af te melden. Maar Tonie is ook maar een mens, 41 beurten en verliezen is dan wel de ondergrens. De moeilijke bal!!! is een probleem. Toch is de sfeer nog steeds goed en dat is ook belangrijk. Onze kopman Jurgen is al een poosje ziek.Beterschap en dat je weer snel speelklaar bent, we hebben je nodig. Ook de kopman van DOS  1, onze concurrent, Bernard Gorter is al een poosje uit de running. Bernard beterschap en een spoedig herstel zodat we weer van je biljartkunsten kunnen genieten. 
Gr de Fries 
vr 07-02 thuis DOS  2 tegen  Wiekslag

De spelers van DOS  2 zijn vol goede moed aan de tweede helft van de comp.begonnen met een overwinning tegenSteenwijk 1.

Na de winterstop, kerstreces, is het toch weer ff kijken hoe de spelers de draad weer oppakken. Dries blijft op 80 carr, Douwe van 150 naar 140 carr. en Tonie van 180 naar 250. Wat een stap,progressie!!!!! Tonie heeft gekozen voor 200 carr., maar dan met grootte hoek. Is dus moeilijker maar zijn keuze. Als dit het team ten goede komt????We zien wel. In de PK moet hij ook grote hoek spelen dus ik begrijp het wel. Dries kreeg de ballen niet onder controle en verloor de partij tegen Snijder en was duidelijk ontevreden. Douwe speelde een spannende wedstrijd tegen Waaiiboer, beiden moesten 140 carr. Douwe maakte  nog een serie van 41. Bij de stand 132 tegen 132 en de tegenstander aan de tafel om het uit te tikken had Douwe echt enige hulp van boven nodig. Zo werkt het soms.En de hulp kwam, maar niet van boven. Tonie stond gelijktijdig aan de andere tafel en stootte tegen de keu van Waaijboer. Alle ballen rolden over het biljart maar de carr. was mis. Wat nu. Jan Westerbeek wist raad, de ballen ongeveer in de positie leggen als voor het aanstoten en Waaijboer mocht doorgaan. Hij miste. Douwe kwam aan tafel en tikte de partij uit, de tegenstander was zeer  teleurgesteld en pissig zeker richting Tonie. Tonie was in grootse vorm 7 beurten en een serie van 152. En de manier waarop. In een tempo waar je U tegen zegt, soms te snel, ook volgens zijn coach good old Henk, als een jonge hond en een paard dat weinig ziet, gefocust, heer Waaijboer merkte dit, notabene 20 carr. meer maken en de grote hoek, geweldig mooi. Tegenstander Jan 20 carr.was verdrietig. Al met al een goed begin en 29 pnt. in de knip. 
Gr de Fries 
a.s.vrijdag thuis tegen Steenwijk  2.

DOS  2  C1  competitie He  He  de eerste helft van de competitie zit er op.

En als resultaat een zesde plaatsen maar een paar punten achter DOS 1 en 20 pnt achter de koploper. Ik kan me nog herinneren dat we in augustus “snakten” naar het begin van de comp. Nu, vier maanden verder merk ik aan de spelers , ff geen wedstrijden en weer opladen voor de tweede helft. Tevreden maar het kan altijd beter want de doelstelling is plaatsing voor de finale zoals het c 3 team vorig jaar. DOS 2 tegen de Kolonie 2 hebben wij overtuigend gewonnen 36-25 maar de laatste wedstrijd tegen Kolonie 1 was een dikke nederlaag 35-23. Vermoeide spelers!!!! Twee van de spelers uit het c 1 team , Jurgen top kl. en Tonie extra kl. hadden zich geplaatst voor de nationale finale in Almere. Beide spelers hebben het goed gedaan, zeker de eerste dag. En zijn beiden vierde geworden in hun klasse. Proficiat een geweldige prestatie. Al met al Jurgen goede gespeeld, 57/2 toch moeilijk. Mooie partijen gezien. Tonie bij tijd en wijle zeer goed gespeeld met dikke series. Dries goed voor veel punten. Douwe doet zijn best. Voor komend seizoen is Jurgen gelijk gebleven met 200 carr. Tonie van 180 naar 250 carr. poe poe. Dries is constant en blijft op 80 carr. Douwe ietse pietsie lager van 150 naar 140 carr. Conclusie, de spelers doen hun best en hebben allemaal nog plezier in het spelletje. Bij dezen wens ik een ieder fijne feestdagen en voor het komend jaar, 2020, veel gezondheid en biljartplezier. 
Gr de Fries

Na een “najaarsdip” zijn de jongens van DOS  2 weer op de goede weg.

In de laatste 3 wedstrijden werden 101 punten vergaard, Belgische telling heeft wel wat, door soms zeer goed spel en hoge series. De Bleistarte werd met 36-11 verslagen. Jurgen 13 brt  en een serie van 63, Tonie 12 brt en een serie van 144 en Dries in 18 brt. uit. Prachtig HBC 1 werd met 29-22 naar huis gestuurd. Tonie speelde een geweldige wedstrijd in 3 brt. en een serie van 169, tegen Peter Schuitema. Douwe kreeg de kans tegen Roel Brummer om in 29 brt 12 pnt. te pakken. Ja de oudjes hebben het soms moeilijk. Dries verloor kansloos in 15 brt tegen Gerard de Jong in 15 brt. ZBC 1 was kansloos 36-16 Jurgen in goede doen, 13 brt. en een serie van 73, was veel te sterk voor Gerrit Fijn. Tonie speelde matig maar won zijn partij wel in veel brt, voor zijn doen, maar toch een serie van 96. Dries speelde een goede wedstrijd in 18 brt. tegen Ton Buter. 

Deze goede resultaten zijn allemaal behaald in ons biljartpaleis van DOS. Geeft te denken!!!! Al met al zijn we zeer tevreden zeker na de laatste wedstrijden en doen weer mee voor de tittel.20 pnt. minder dan de koploper HBC 1. 
Jurgen speelt kader 57/2 maar pakt ondanks het moeilijke spelletje veel punten met hoge series,63 en 73. Tonie is goed voor series boven de honderd, 144 en 169, Door dit goede spel zal hij de 2 de helft van de comp. wel verhoogd worden. Het zij zo. Dries is goed bezig, 13 en 18 brt. en verloren in 15 brt. De hoge serie komt nog wel. Douwe speelt niet groots en heeft daardoor te weinig punten gescoord, zal de leeftijd zijn. Als manager ben ik toch tevreden zeker als ik zie dat alle 4 de spelers hun best doen, enthousiast zijn en nog steeds veelplezier in het spelletje hebben. De sfeer is uitstekend. Succes en veel biljartpret. 

de Fries Jurgen, TOP kl.  en Tonie, EXTRA kl. spelen het volgend weekend de nationale finale in Almere. Als u tijd en zin hebt steun onze jongens. Succes gewenst.

DOS  2  verslaat een van de koplopers  de Bleistarte

8 november 2019
Voor de wedstrijd waren wij het wel eens, er moest eens een overwinning komen met 36 pnt. En dat geschiede. Knap als je van te voren zoveel druk oplegt. Jurgen, 200  57/2  begon zijn partij tegen Jan v d Berg, 170 libre, niet voortvarend maar kreeg de boel toch aan de praat met een serie van 63 en won de partij in 13 brt. 15.00 moy  Goed man. Dries speelde een zeer goede wedstrijd en was in 17 brt aan de finish met een serie van 18. Toch, in het middengedeelte van zijn partij had hij een aantal plat liggende streepjes. Als je hier ook een paar puntjes pakt ben je in 10  12  brt uit. Aan het einde werd niet gemeld en nog 5. Maar Dries houd alles scherp in de gaten en stopte na 13 carr. Hij was uit!! Zeer goed gespeeld. Tonie was in 12 brt uit tegen Jo Jansen met een serie van 144. In het begin liep het niet zo maar in de 7 de brt 144 carr  in een razend tempo,12 minuten, ja dan is de tegenstander geknakt. Mooie overwinning. Ook het kader team speelde deze avond en won 9- 0. Ap Severs, de laatste tijd niet zo op slag speelde zijn partij in4 brt.  uit. Prachtig. Het mag gezegd, deze avond ook veel hulp van tellers en schrijvers zodat alle wedstrijden op 4 tafels konden worden gespeeld. Bedankt mensen ook Klaas de barman. 
Al met al een geslaagde avond voor de DOSSERS. met mooie wedstrijden en….veel punten. 
Gr de Fries

DOS  2 verslaat de Koetsier  17-27

 31 oktober 2019
We moesten in Hoogeveen aantreden tegen de Koetsier die een paar plaatsen hoger stonden op de ranglijst dan DOS 2. Ik had hier nog niet gespeeld, ze komen uit de sporthal, een splinter nieuwe accommodatie met vier biljarts op de eerste verdieping.Douwe speelde niet goed maar de tegenstander,Henk Lichtendonk des te beter,13 beurten uit. Een uitschieter, nee hoor een zeer goede speler bleek ook een week later bij DOS 1. 11 beurten uit. Dries won zijn partij maar was niet zo tevreden over zijn spel, 28 brt. Ja niet groots maar wel de volle buit, 12 punten. Je bent een vechtjas….. Tonie was groots ondanks dat hij wat aan de late kant aanwezig was, maar netjes afgemeld. Reden in de file. Drie beurten uit de tegenstander beduusd achterlatend met een hoge serie van 1111. Prachtig gespeeld maar toch alles net ietsie pietsie te zacht. Een verbeter puntje??? Hij is met een moy. van 9.00 begonnen aan de comp. maar staat nu al op 16.00. Waar stopt dit!!!!!!!!!!!!!  Na afloop onder het genot van een biertje, behalve Bob,  Dries, waren we het er over eens dat de biljarts geweldig goed lopen en geen gebonk van de banden.Dit komt mede door een goede temperatuur in de zaal. Al met al zeer tevreden, 27 puntjes in de knip en toch staan we onderaan. zelfs DOS 1 staat boven ons. Veel biljartplezier  de  Fries. komende vr 08 nov thuis tegen de Bleistarte

DOS  2 tegen  DOS  1  niet de kraker die werd verwacht

18 oktober 2019
Afgelopen vrijdag hebben we klop gekregen van DOS  1. de jongens waren deze avond te sterk voor ons. Tonie Michielsen kreeg een pak slaag van Ab Severs, 8 beurten 180 car. mooie partij van Ab. Toch had Tonie nog een moy. van 16.00.  Zeker niet slecht maar als je de ballen drie keer in de serie hebt, moet je deze partij eigenlijk winnen zoals hij zelf regelmatig zegt aan de bar. In de serie en ik ben uit!!! Komt goed Tonie. Douwe wist zijn partij te winnen in 17 brt. tegen Jan v. d. Schuur. Netjes gespeeld van beide spelers. Jan was denk ik nog met zijn hoofd “in de wolken” daar hij erg druk is met verhuizen. Op ons niveau kan dat het verschil maken, winnen of verliezen. Veel geluk en plezier met jullie nieuwe woning. Jurgen Toorneman, onze sterspeler, verloor van Bernard Gorter. Jurgen had deze competitie door omstandigheden nog niet gespeeld, Ja dan is 57/2  een moeilijk spelletje. Bernard ,38/2 , won de partij in 20 brt. niet geweldig maar de punten zaten in de knip. Al met al 25-31 voor DOS  1. Gefeliciteerd. Poe, poe. 

Heb deze week nog een aantal wedstrijden 2 de klasse gezien bij DOS met o.a. Gerard Liefers en Bennie van Rijssen. Gerard niet in vorm maar Bennie zeer goed. Een lust om naar te kijken.

Dries Barneveld heeft 2de klasse gespeeld in Steenwijk maar heb nog niet vernomen hoe dit is afgelopen. 
Groet en veel biljart genoegen   de Fries.

DOS  2  verslagen door de Wiekslag. 

26 september 2019
Vroeg vertrokken naar een dorpje ver in Drenthe, De Wijk, uitspraak de Wiek.
Tegensander was de Wiekslag, hoe origineel. De spelers waren vol goede moed want dit is een team waar we punten kunnen scoren. Maar dat pakte anders uit. 
Tonie speelde een beste wedstrijd, zelfverzekerd, geconcentreerd, netjes gekleed, en was in 9 beurten uit met een serie van 127 de tegenstander kansloos achter zich gelaten. Prachtig. 
Douwe verloor maar speelde een redelijke wedstrijd. De tegenstander maakte in 12 beurten zijn 90 carr. met zeer verzorgd spel. Prachtig. 
Dries speelde tegen Jannes Prins een matige partij, 30 beurten 46 carr. en een serie van 7. Hij kreeg het “niet aan de praat”.Hij was zeer terneergeslagen maar toch zag ik nog wel enige lichtpuntjes in zijn spel, wanhoop niet er is nog hoop. 

Dries het spel is momenteel niet al te best maar er mag ook wel eens gezegd worden;;; je hebt het bargebeuren bij DOS op je schouders genomen en dat doe je geweldig.  Afgelopen weekend de finale libre 3 de klasse, iedereen was tevreden, het bier was koud en de gehaktbal was warm, groot en lekker. Natuurlijk krijg je hulp van meerdere DOSSERS  maar toch, goed man. De eerstvolgende wedstrijd is vr 18 oktober DOS  2  tegen DOS  1. Dit wordt de eerste wedstrijd met onze topspeler Jurgen T. dus in de sterkste opstelling. DOS  1, maak je borst maar nat!!!!!! 
Veel biljartplezier  De Fries.

DOS  2  dendert weer voort gelijk een “ intercity”

16 september 2019
De uitwedstrijd tegen  KBC ,met oud DOS lid Albert Plender  als angstgeegner, werd nipt gewonnen. De 2  D’ees  Douwe en Dries speelden sterk en pakten de volle buit. Dries, in Steenwijk slecht gespeeld, nu in 11 beurten uit met een serie van 29. Proficiat. Tonie niet gewonnen, was nog in de wolken.   Ondanks de nederlaag van Tonie ben ik wel trots wat hij het afgelopen weekend heeft gepresteerd. Gepromoveerd naar de overgangs klasse, boven de 20.00 moy. En wat ik al eerder aanhaalde de korte partij komt wel. En dat gebeurde dus. De laatste wedstrijd in een beurt uit, serie van 200. Je hebt er veel uren voor getraind, aan de hand met good old  Henk, dan is het prachtig als dit gebeurd nu je op eigen benen staat.   Word vervolg, volgende week do. naar de Wiekslag. Op papier niet lastig!!!! maar wel altijd gezellig, in het cafe, hapje, drankje enige rumoer en de asbak in de buurt. Zoals vroeger.   Groet en veel biljartplezier  de Fries.

De kop is er af, in de C1  avondcompetitie.
DOS 2 verpulvert Steenwijk 1 in niet de sterkste opstelling.

7 september 2019.
He he, eindelijk konden de spelers weer aan de bak. Na een welverdiende vakantie kriebelde het al een aantal weken om weer aan de competitie te beginnen. Nieuwe lakens, nieuwe ballen en een keurig verzorgd biljart. Omdat we afgelopen jaar net niet de finale hebben gehaald zijn de verwachtingen nu hoog. Het team is compleet gebleven, dus geen versterking. Wat kan er misgaan.

De tegenstander komt maar met 2 spelers. Paniek in de tent hoe moet het nu. Veel meningen hoe verder maar de manager wist raad en na overleg met de heer Verhaar die toevallig aanwezig was de oplossing simpel, de tweede speler van de tegenstander speelt een dubbelpartij met een verhoging. Deze verhoging word aangegeven in een tabel die op het prikbord is aangebracht. Deze geldt voor alle teams.
DOS 1,in de breedte net iets beter dan DOS 2 (????), had al gespeeld. Bernard Gorter,Ab Severs en Jan Verschuur hadden al gewonnen met goed spel zeker van Bernard en “piloot” Jan. Uit in acht  beurten. Geweldig.

Dan de wedstrijd zonder onze sterspeler Jurgen Toorneman. Hij had andere verplichtingen, n.l.  een honderd dollar toernooi in Heerde. Maar hij had zich keurig afgemeld bij de manager en toestemming gekregen.  Tony M. beet het spits af. Zonder pet en het onafscheidelijke mobieltje in de auto, zoals het hoort, was hij niet te stoppen. De tegenstander werd overklast met een slotserie van 90 caramboles. Op het eind van de partij ging hij zo snel dat de schrijver en arbiter niet de kans kregen om de laatste vijf te melden.  Hij strandde op 1 carambole tekort. De volgende beurt was het gedaan. Geweldig gespeeld, ik zag de hand van meester Henk v.d. Kruisweg in het spel. Douwe speelde een solide partij met een serie van 46. Vorig seizoen een hoogste serie van 45, dus progressie!!!!!!  Dan Dries”Mertens”zo genoemd door Tony. Een zeer goede partij, rustig beginnen, de serie van 26 komt wel, ook nu en de tegenstander stond met lege handen. Ook hier de hand van de meester Henk.

Al met al een geslaagde avond, heel goed spel en een gedeelde eerste plaats, net iets boven DOS 1.  tut tut. De aanwezige toeschouwers bedankt voor jullie steun. Bennie van Rijssen bedankt voor je hulp en natuurlijk onze Vrouwvriendelijke bar medewerker Gerard Diender. A.s. woensdag naar Steenwijk in de zelfde opstelling, never chance ………  Als je wint is het lekker schrijven, ben benieuwd wat het wordt als we toch eens verliezen.
Groetjes en veel biljartplezier voor een ieder.
Douwe de Fries.

Ps.  In uw agenda:  vrijdagavond 18 oktober 19.30 uur de kraker  DOS  2  tegen DOS  1. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

C1–DOS  2  onnodig veel punten verspeeld

 Bijdrage van 14 september 2018
We staan weer met beide benen op de grond. De uitwedstrijd tegen Steenwijk  1  zou geen probleem moeten zijn maar dat pakte anders uit. Natuurlijk een lange reis er naar toe en zonder eigen publiek, maar dat mag geen excuse zijn.
Tonie pakte de volle winst met 2 dikke series en was in 12 beurten uit; keurig. De eerste wedstrijd 14 beurten en nu 12. Een kwestie van tijd en de echt korte partijen komen er aan. Misschien dit weekend al.
Ik had dit niet verwacht daar hij een dag eerder iets verkeerds had gegeten, broodje zalm, en hier behoorlijk ziek van is geweest. Op dinsdag opperde hij nog, misschien kan ik morgen niet spelen. Hij toonde karakter door toch te spelen. Petje af Tonie!!!
Dries had het deze avond niet en kreeg het niet aan de praat. Douwe speelde niet goed maar sleepte nog 6 punten uit zijn partij. De tegenstander was gewoon beter. Al met al geen goed resultaat maar de stemming is nog steeds goed. Op naar KBC  Kampen a.s.  maandag. We staan nu op derde plaats. DOS  1  heeft deze week niet gespeeld dus niets te melden.
Met groeten van de Fries.

Komend weekend zijn er voorwedstrijden extra  klein-libre  met o.a.  Ap  Severs  en onze  Tonie. Succes.