Van de voorzitter

Beste dames en heren leden,

Laten we beginnen met de constatering dat wat we nu meemaken absoluut niet leuk meer is. 

Het coronavirus heeft ons leven in alle opzichten veranderd. Het heeft voor veel onrust en onzekerheid en voor menigeen ook verdriet gebracht.   

Wij, als ouderen, zijn voorzichtig, zijn misschien bang. Maar ook de jongeren hebben het moeilijk.   

 Ik ben niet zo van het vergelijken maar af en toe moet ik toch wel eens denken aan mijn eigen jeugd. Ik ben van 1941 en als ik het al dan niet terechte geklaag van de jongeren van nu hoor, komen de jaren van 1945 tot 1960 me toch weer voor de geest.  Natuurlijk, andere tijd, andere inzichten en een pandemie in deze tijd is niet te vergelijken met de armoe, de wijze van opvoeden en het vermaak van mijn jeugd. Maar toch….

Gelukkig gaat het de goede kant op. Niet dat we volgende maand weer kunnen biljarten. Wel ben ik er van overtuigd dat binnen afzienbare tijd de harde maatregelen versoepeld zullen worden.

Er wordt nog niet volop gevaccineerd maar ik heb begrepen dat er straks volop vaccin zal zijn.  Misschien dat de naalden dan weer op zijn, het blijft Nederland, maar iedereen kan op zijn vingers natellen dat die prik de oplossing is van de coronaproblemen.  Wat zal dat een opluchting zijn. Geen avondklok meer, kindertjes weer naar school, winkels, restaurants en kroegen weer open. 

De biljartzaal die weer open kan.  Competities die weer beginnen.  

Die nu gesloten biljartzaal en de bar moeten wel onderhouden worden. Juist nu, nu het zo lang duurt. Temperatuur zodanig dat de boel niet bevriest of het te vochtig wordt. Leidingen die van tijd tot tijd doorgespoeld moeten worden, afspraken met leveranciers die gewijzigd of gecanceld moeten worden. Bestaande voorraad die de deur uit moet vanwege de houdbaarheidsdatum. Ik wil namens het hele bestuur de mensen die een waakzaam oog en bezige handen hebben en de boel goed in de gaten houden een veer en een pluim geven.  Dankzij hen kunnen we straks als de deuren weer opengaan direct doorlopen naar de biljarts, om daar weer ons geliefde spelletje te spelen.  Dames en heren, bedankt voor jullie goede zorg.

Beste vrienden, houd nog even vol. Ook jullie allemaal bedankt voor je loyaliteit en je positiviteit.  Echt, we krijgen betere tijden. Dat moet wel want de mensheid, als bewoners van deze aarde, is sterk. IJzersterk. We zijn inventief en hebben als soort voor hetere vuren gestaan. En steeds weer hebben we ons opgericht en zijn we verder gegaan. Dat gaat nu ook weer gebeuren. Ik weet natuurlijk niet precies wanneer maar 2021 zal wel het jaar zijn waarin we ons normale leven weer kunnen oppakken. Houd moed.

Met vriendelijke groet,

Jan Pot, 

Voorzitter biljartvereniging DOS