Kestboodschap 2020 van de voorzitter

Het bestuur hoopt en wenst eenieder een fijne en gezellige Kerst en een aangename jaarwisseling

Beste leden,

Vanmiddag heb ik mijn dagelijkse wandeling weer gemaakt. Of eigenlijk mijn twee-daagse wandeling. Om de andere dag wandel ik, al of niet met mijn echtgenote, een uurtje rond of langs Westenholte. Goed voor het lichaam, goed voor de geest en er is op dit moment niets anders. De sportschool is dicht, de buitensport is opgeschort en het allerbelangrijkste, de biljartzaal in Hattem is gesloten. Dicht, gesloten, niet toegankelijk en buiten werking.  En net als jullie mis ik het. We kunnen er lang of kort over praten, we leven in een vreemde tijd maar als deze lock-down bijdraagt aan een normaal en gezond 2021 heb ik daar  vrede mee. 

Maar terug naar het wandelen.
Vanmiddag was ik alleen en dat kun je je gedachten heerlijk de vrije loop laten. Bewust of onbewust kwamen mijn gedachten op de biljartclub. Het begon allemaal zo normaal begin dit jaar.  2019 was een moeilijk en spannend jaar. De doelstellingen van het bestuur werden nog eens nagelopen. Meer leden, het wegwerken van de financiele problemen en het herstellen van de rust binnen de vereniging. We waren niet ontevreden. We hadden 10 nieuwe leden binnen onze muren, het grote financiele tekort was aanzienlijk verminderd en er heerste gelukkig een prettige en collegiale sfeer binnen de club.  Natuurlijk waren er best wel eens problemen maar die konden over het algemeen vrij snel en zonder bloedwraak  worden opgelost. De competities verliepen goed en plotseling, boem, knal, corona. En weg waren onze voldane gevoelens en onze beste wensen voor het jaar 2020. 

Half maart was het helemaal mis. Jullie hebben het algelopen jaar aan de lijve ondervonden wat er allemaal mis is gegaan binnen onze vereniging. We hadden, net als alle andere biljartverenigingen  pech. Bar dicht, competitie stilgelegd en veel  gespeculeer wanneer de situatie weer normaal zou kunnen zijn.  We weten nu dat het nog wel even zal duren voor we weer kunnen spreken van een normale toestand. Een heel belangrijk punt is wel dat er geen grote ongelukken zijn gebeurd binnen onze club.

Blijkbaar zijn we met zijn allen toch zo attent en (volgens sommigen) zo volgzaam geweest dat wij met onze toch niet meer zo jeugdig  ledenbestand de zaken goed onder controle hadden. Daar ben ik jullie dankbaar voor. Want afgezien van het persoonlijke leed dat een besmettingshaard binnen onze club zou brengen zou dat ook een onmiddellijke sluiting van het gebouw hebben betekend. Dank van bestuurskant en hulde aan jullie. We blijven nu dicht tot 18 januari. Ondertussen zullen we met andere zaken bezig zijn. Kerstmis en Oud en Nieuw. Familiefeesten bij uitstek en ook al zullen deze feestdagen anders zijn dan andere jaren, we zijn stuk voor stuk slim genoeg om er toch gezellige dagen van te maken. Vergeet de misere van het afgelopen jaar en concentreer je op wat ons bindt en gelukkig maakt. Hoofd omhoog, schouders naar achteren, borst vooruit en buik in. We laten ons niet kisten. 

Met deze positieve gedachten was ik aan het einde van mijn wandeling gekomen waar vrouwlief geinteresseerd vroeg of ik me niet eenzaam had gevoeld, zo alleen wandelend. ” Nee hoor”, zei ik lachend, “ ik was in het gezelschap van een complete en gezonde biljartvereniging”.

Het bestuur hoopt en wenst eenieder een fijne en gezellige Kerst en een aangename jaarwisseling. En, zeker weten, 2021 wordt een aanzienlijk beter jaar dan 2020. Je zult het zien.  

Jan Pot, voorzitter.