Bericht van de voorzitter december2019

kon het maar altijd zomer zijn

december 2019.

Kou, nat, winderig, de zomer met zijn aangename temperatuur is voorbij en het wachten is weer op het voorjaar. Mijn kreet, “kon het maar altijd zomer zijn” is binnen mijn familie een standaard opmerking geworden. En hoe vervelender het weer, hoe vaker ik hem hoor.

Website van DOS is opnieuw opgepakt

Eind november had ik een gesprek met ons clublid Toon Lankhorst. Hij heeft onze website bekeken en onder handen genomen. Het resultaat is duidelijk zichtbaar. Nieuw, fris, informatief en door alle veranderingen prettig om te bekijken. Dank je wel Toon, je bent een kei op dit gebied (ook op andere gebieden hoor) en je hebt je helemaal uitgeleefd. Dank namens alle leden. 

Maandelijkse contactbrief

Terugkomend op dat gesprek met Toon. Hij vond het nodig dat ook het bestuur, en met name de voorzitter zich wat meer presenteerde op deze site. Nou, daar zit je dan. Hij heeft natuurlijk gelijk en vanaf nu zal ik proberen elke maand met een contactbrief te komen. Eigenlijk mag dat niet zo moeilijk zijn want er gebeurt, in alle opzichten, veel binnen onze vereniging. En nu, aan het eind van het jaar, is dat een mooie gelegenheid om een paar zaken te belichten.  Zaken die iedereen (ook ik) als heel normaal beschouwt maar alleen gedaan kunnen worden door de inzet van fanatieke en altijd inzetbare vrijwilligers. Neem de competities. Iedere week gaan we naar een bevriende biljartclub om onze wedstrijden te spelen. Maar dat niet alleen ze komen ook bij ons. We ontvangen ze, laten ze spelen op schone en anderszins keurig onderhouden biljarts. In een biljartzaal die warm, schoon en opgeruimd is. En dat alles is alleen mogelijk dankzij onze vrijwilligers. En dan praat ik nog niet eens over de voorgeschiedenis. Het samenstellen van de teams, het aanmelden bij de bond, het indelen binnen onze vereniging. Het is allemaal prima voor elkaar  en wij genieten er allemaal van.

Wensenlijstje

Bij aanvang van een jaar stelt het bestuur een wensenlijstje samen. Nog steeds hoog op de lijst staat de onderlinge samenwerking en onderlinge verhoudingen die helaas soms te wensen overlaten. Blijkbaar hebben sommige mensen zoveel hart voor de zaak dat ze een ander moeten uitkafferen als iets ze niet loopt zoals hun protocol dat voorschrijft. Jammer, want je mag toch enig volwassen gedrag van onze leden verwachten.

Ledenwerfactie

En om positief te besluiten: het aantal leden begint weer aan te trekken. Ze staan nog steeds niet in rijen van 4 voor de deur maar met grote regelmaat krijgen we weer een nieuwe inschrijving. Als je als lid op een positieve manier over je club praat heeft dat absoluut ook een positieve werking op de toeloop van nieuwe leden. Een ledenwerfactie is in de maak en op de Nieuwjaarsreceptie van dinsdagavond 7 januari zullen we hier zeker aandacht aan besteden.

Voor nu, hele fijne feestdagen gewenst en een rustig en wat mij betreft knalvrij Oud en Nieuw.

De voorzitter.